maandag 6 mei 2013

Just another Manic Monday. 02.00 uur:
 “Waarom huil je weer? Nou gá dan naar de wc. Dat kun je best zelf. Je bent bijna vier! Okéééé ik ga wel mee. En hou alsjeblieft op met huilen.”

03.00 uur:
“Je bent net geweest! Kan me niets schelen! Al krijs je de hele buurt wakker!”

05.00 uur:
“Nee, het is nog geen 7 uur, ga terug naar bed! Dat kun je wél, gewoon je ogen dicht houden!”

07.00 uur:
 “Doe dan een gestreepte en een gewone sok, ziet niemand. Nee ik ga niet nu de code op pauladekoe.nl intikken voor je. Vanavond. Waar is je trui? Poetsen jullie maar op de bank je tanden. Gewoon, dáárom. Hoezo niet lekker? Het was echt kindertandpasta. Wel waar. Nou spuug maar uit. Nee NIET DAAR!”

08.00 uur:
"Waarom huilt Loes? Is niet erg, papa maakt wel nieuwe cornflakes. Dahaag, ik gá!”

08.05 uur:
“Nee ik ben niet terug. Ik was mijn telefoon vergeten. Ja kusje, knuffel, dahaag. Nee niet wéér gaan blèren! Dahaag.”


***

13.00 uur:
“Hoe ziek? O jee. We zijn allebei in Amsterdam aan het werk en de oppas heeft geen rolstoelauto. Maar ik regel het!”

13.02 uur:
“Met mij. Uitgerekend Ties is ziek! Kun jij even op en neer? O heb je vandáág die presentatie. Hoef je niet boos te worden. Ik dacht morgen.”

13.04 uur:
“Weer met mij. Anjoescha haalt Ties lopend op. Alleen nog iemand voor Rijk bellen want Elly kan niet fietsen met de rolstoel."

13.06 uur:
“Oké, dan probeer ik het verder. Veel plezier op kamp hè!”

13.07 uur:
“Tuurlijk is dat niet erg, ja volgende keer bel ik je zeker weer hoor.”

13.08 uur:
“Wat ben ik voor vriendin. Ik vergeet alles. Sterkte straks op de begrafenis!”

13.09 uur:
“Ik durf het bijna niet te vragen. Maar als je Ties hebt thuisgebracht, kun je dan Rijk ophalen? Goddank!!! Ik maak het goed!!! Ooit!!!” 


***

18.00 uur:
“Met mij. Heb je Elly op tijd afgelost? Alles goed? Of wil ik het niet weten. O. Probeer anders Wi-Fi aan en uit te zetten. Moet het vandaag nog naar de klant? Als mijn bus snel komt, kun je misschien nog bij de buren mailen!”

20.00 uur:
“Nee ik kan de code op pauladekoe.nl niet intikken. Internet is dood. Ja lieverd, je bent niet de enige die daar onder lijdt. Nou lekker slapen en niet huilen. Alsjeblieft. Papa en mama zijn een beetje moe.” 

14 opmerkingen:

 1. Mmm, tja. Dan helpt het ook niet als ik zeg, dat de zon lekker warm schijnt, de magnolia in bloei staat en de merel zo mooi zingt. Die laatste hoorde je zelf vannacht ws ook wel ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leven zoals het is... soms...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Behoorlijk zwaar zo'n dag. Vergeet de lichtpuntjes niet te zien.

  2 warme armen van 1 van de kids die je verteld veel van je te houden. De lach op hun gezicht. Een presentatie die perfect is verlopen. De zon die je gezicht verwarmt. etc. etc.

  Voor nu geef ik je een dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig was het al een tijd geleden. We kunnen er inmiddels om lachen. Desondanks: je heb he-le-maail gelijk!

   Verwijderen
 4. Herkenning komt met tranen. Dat gebeurt wel vaker als ik je stukjes lees. En dat lucht op. Ik had ook een Shitty Sunday en een Manic Monday en het leek er al op dat er een Terrible Tuesday aan zat te komen. Maar aan het eind van de dag zei mijn dochter van tien opeens: "Mama, mag ik je iets vragen? Hoe overleef je het eigenlijk om een moeder te zijn?!? Echt!!!" En toen voelde ik me opeens heel erg gezien en gehoord en gewaardeerd. En dat helpt ook! Net als een bloeiende magnoliaboom en armen om je heen en stukjes van Elise lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzettend lief van je dochter! En Shitty Sunday, die hou ik erin ;-)

   Verwijderen
 5. Dag Elise,
  Pas net heb ik je blog ontdekt.
  Meermalen zat ik met tranen in m'n ogen of was ik gewoon geraakt omdat ik zoveel herken. Wij hebben een zoon van 5 jaar die, net als Ties, slim is, maar een ernstige vorm van spasticiteit heeft en overal hulp bij nodig heeft.
  Ik ben voornemens je blog te blijven volgen omdat het voor mij, ook na zoveel jaren, nog altijd fijn is om te lezen over anderen die een soortgelijk leven leiden. Ik wens je alle goeds.
  Groet, Minke
  ps. mocht je het leuk/interessant vinden; wij houden sinds dit jaar ook een blog bij. www.volgkasper.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie, en voor het lezen! Wat een helder blog heb jij ook. Herkenbaar voor mij, maar heel goed uitgelegd voor anderen. En Eva en Kasper lijken mee een fijn stel :-)

   Ik ben met een nieuwe site bezig - spastischkind.nl - en zal zeker linken naar jouw verhalen. We blijven elkaar volgen, veel liefs Elise

   Verwijderen
 6. Hallo Elise,
  Gewoon een mail om te laten weten dat je blog zo fijn herkenbaar is! Net als jij ben ik moeder van een gehandicapt kind, twee "normale" kinderen en heb een bijna fulltime baan als advocaat. Kortom, geen tijd meer om zelf een blog bij te houden en daarom is het lezen van de jouwe erg prettig! Veel succes met schrijven.
  groet,
  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Neeltje, fijn om te horen! We moeten dan een soort 'spiegelgezin' zijn. Ik werk ook fulltime, maar freelance, dat scheelt. Hoewel de maandag blog toch wel érg vaak zondagnacht wordt geschreven...
   Afgelopen week hadden we weer net zo'n week als hierboven beschreven, dus geen tijd. Maar maandag weer een nieuwe column. Dus blijf lezen, gezellig :-)
   Elise

   Verwijderen